Giele Wâldbeantsjes
Heerlijke bruine bonen soep gevuld met gerookt buikspek en verse bruine bonen.

20 - 35 min

3 - 4 personen

Ingrediënten 

  • Wâldbeantsjes
  • 700 ml water 
  • Zout & peper 
  • 2 el zonnebloemolie

Bereiding

Laat de Wâldbeantsjes van tevoren 1 nacht of 8 uren wellen en kook deze vervolgens maximaal 30 minuten.

Snijd de ui, de campignons en de augurk en laat ondertussen in een steelpan 50 gram boter smelten. Bak de spekblokjes in de boter en bak in een andere pan de gesneden uien en champignons. Bewaar de boterjus.

Wanneer de Wâldbeantsjes klaar zijn, verdeel ze dan over de borden. Vervolgens komen eerst de gebakken spekjes erop, daarna de gebakken uien en champignons. Als laatste komen de stukjes augurk en zilveruitjes erover heen en maak je het af met een lepeltje boterjus.

Voor variatie kan eventueel nog wat mosterd worden toegevoegd.