Ingrediënten: 1 Kilo bieten, 4 Uien, 600ml Azijn, 120 gram Suiker, snufje Zout.

Aan het werk: Kook de biet gaar in ruim water, haal de schil van de bieten ( let op bieten zijn heel warm)Snijd de uien in ringen. Schil de bieten en snijd ze in stukjesKook de azijn met het zout en de suiker, totdat de suiker volledig opgelost is.Voeg de uien toe en laat deze 3 minuutjes meekoken. Vul nu uw potten met een laagje bieten, daarboven op een laagje uien en weer een laagje bieten. Herhaal dit totdat uw weckpot tot boven gevuld is. Giet nu de kokende azijn met suiker over de bieten en sluit de weckpot. Dan de bonen in potje, warme mengsel over de bonenpotjes goed vullen, dop sluiten en 15 minuten potje op de kop. Wecken van de bieten? Dat kan natuurlijk ook. Vul de weckpotten en blijf 1 cm onder de rand. Weck de potten in de weckketel op 100 graden gedurende 30 minuten. Voordeel van wecken is dat de houdbaarheid aanmerkelijk wordt verlengt van 6 maand na meer dan 1 jaar ( eigenlijk jaren)