Ingrediënten: 200 ml Water, 500 ml Azijn ( Ik gebruik inmaak azijn) doordat de zuurgraad hoger is , blijft hij langer houdbaar, 300 gram suiker, 4 theelepels Zout, 2 Uien in ringen, 2 theelepels Kurkuma ( is geelwortel ook wel Koenjit genoemd), 3 theelepels Mosterdzaad.

Aan het werk: De courgettes, in de lengte doorsnijden de kern er uit halen en insmeren met voldoende zout, deze in een vergiet leggen met een kom er onder dit  1 nacht laten intrekken.

Je ziet de volgende ochtend dat er veel vocht uit de courgette is gegaan, afspoelen onder de koude kraan en in stukjes snijden.

Breng alle ingrediënten  ( behalve de courgettes en de uien) aan het koken in een grote pan. Totdat alle suiker is opgelost. Voeg dan 3 tot 5 minuten de stukjes courgette en de uien toe, zeef de courgettes uit het vocht en vul te potjes met de courgettes.

Dan, het overgebleven vocht koken en de potjes goed afvullen ( vullen met vocht en kruiden tot de rand) dop sluiten en 15 minuten potje op de kop. Na een week of 3 komt het op smaak, is makkelijk 1 jaar houdbaar