Ingrediënten: 800 ml Water, 400 ml Azijn, 4 theelepels Zout, 2 Rode peper, 2 Uien, 2 teentjes Knoflook, 4 Laurierblaadjes, 4 theelepels Mosterdzaad, 2 theelepels Tijm, 2 theelepels Oregano.

Aan het werk: Pel de ui en snijd de uien in ringen, was de chili pepers en snijd deze in kleine stukjes.
Pel de knoflook en snijd de knoflookteentjes doormidden.

Breng water, de azijn, de uien, chili pepers, knoflookteentjes en alle kruiden aan het koken.
Voeg de eieren toe aan het mengsel en laat dit 9 minuten zachtjes koken. Of wat ik meestal doe is de eieren apart koken.

Schrik de eieren daarna in koud water en en rol de eieren over het keukenblad zodat er kleine krakjes in de eierschil komen of tik met een mes kleine krakjes in het ei.

Doe de eieren in een grote pot en giet er het, iets afgekoelde, kruidenmengsel over.
De eieren moeten volledig onder het kruidenmengsel staan.
Laat de ingemaakte eieren minstens 4 dagen trekken.

EXTRA voor de kleur  en effect kook de eieren met een stukje rode biet.