Ingrediënten
– 500 gram woudboontjes
– 2 winterwortels
– 2 aardappelen
– 1 ui
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels volkorenmeel
– 1 groentenbouillonblokje
– 1 theelepel – of een paar takjes verse – koriander
– 1 liter water
– verse peper uit de molen
– ¼ theelepel cayennepeper
Zet de bonen een nacht tevoren in de week in ruim water.
Giet het weekvocht weg en zet de bonen op met schoon water en kook ze gaar.
Als de bonen gaar zijn, doe dan het bouillonblokje en de cayennepeper erbij.
Schil de wortels en de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.
Voeg dat bij de soep.
Zet er de staafmixer op als de wortels gaar zijn en maak een mooie gladde soep.
Doe de olie in de wok en fruit de ui.
Voeg het meel toe en roer tot het lichtbruin is geworden.
Voeg dan een paar lepels soep toe en roer totdat je een dikke saus hebt gekregen. Doe de saus bij de soep. Voeg tot slot de koriander toe.
Serveren met wat crème fraîche of soja yoghurt, en met geroosterd of bruin brood.