Ingrediënten 500g Tuinbonen

Week de gedroogde tuinbonen een nacht in handwarm water. Spoelen en weer in handwarm water wegzetten. Plaats alles liefst in een kast, waar geen licht komt.

Na ongeveer 36 uur beginnen de tuinbonen te kiemen. In ieder geval zo lang doorgaan dat de tuinbonen gaan kiemen.

De bonen als ze beginnen te kiemen in een zeef of vergiet goed laten uitlekken.

Vervolgens met keukenpapier en een theedoek, de bonen helemaal door en door droogwrijven.

Verwarm de oven op 175 °C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Verdeel de bonen over de bakplaat. Pof de bonen ongeveer 45 minuten in de oven.

Laat ze vervolgens afkoelen. Licht bestrooien met wat zout.

Je kunt de mollebonen zo eten of bewaren in een pot.

Wil je extra lekkere mollebonen dan warm je ze met een klontje boter op in een wok.

Je kunt er dan wat poedersuiker ( met kaneel) over strooien.