Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ingrediënten Bodem Plaattaart:


Bereidingswijze

Was de appels goed, maar schil ze niet (dat is niet nodig als ze tenminste biologisch zijn). Verwijder de klokhuizen en maal de appels in de foodprocessor. Maal niet te grof, maar ook niet tot pulp. Voeg alle andere ingrediënten toe en kneed tot een homogene massa. Proef even en voeg naar hartenlust nog iets van de kruiden/specerijen of citroen toe. Doe het mengsel in een broodbak- of taartvorm. Druk het mengsel stevig aan met de bolle kant van een lepel en zet het circa 50 minuten op 140 graden in de oven. Prik er even in met een cocktailprikker. Als die er schoon uitkomt, kun je de koek heel goed laten afkoelen, uit de vorm halen en vervolgens in de koelkast bewaren. Pas aansnijden als de koek helemaal is afgekoeld.

Dit is een proefrecept uit Rineke’s boek: Op weg naar meer energie.


Gezondheidstips

Bron: https://rinekedijkinga.nl/recepten/appelkoek-zonder-suikers.html