Ingrediënten Bodem Plaattaart:
-400 gram veldbonen
-150 gram gekookte naakte haver- of gerstkorrels
– 100 gram ui
– 2 tenen knoflook
-150 gram prei
-40 gram Groninger mosterd
-5-6 gram zeezout
– 2 gram peper
– 8-10 gram psylliumvezels
-50-75 gram veldbonen paneer
Bereidingswijze
-veldbonen 12 uur van tevoren in de week zetten. Weekwater weggooien en schoon water toevoegen. Gedurende 1-1,5 uur koken. Afspoelen en af laten koelen. Gebruik 400 gram gekookte veldbonen per recept.
-naakte haver/gerst goed afspoelen en gedurende 35-40 minuten koken. Afspoelen en af laten koelen. Gebruik 150 gram gekookte naakte haver voor dit recept.
-Ui, prei en knoflook fijn snijden en fruiten in olijfolie.
-Bonen fijn blenderen/stampen. (eventueel af en toe een grof stukje vind ik lekker)
-Haver en alle andere ingrediënten toevoegen (kan uiteraard ook met een ander kruid dan komijn) En voor de mosterd zou uiteraard ook een ander ingrediënten gekozen kunnen worden.
-Proeven en eventueel verder op smaak maken
-maak er burgers van (ik gebruikte 125 gram per burger) Gebruik ca. 50-75 veldbonen paneer voor de onder- en bovenkant van de burger.
-ik maakte ze in de oven: bakplaat invetten met olijfolie en 40 minuten op 150 graden.