Waldfarming

De moestuin neemt een grote plaats in rondom onze woning in het Friese Jistrum. Daarnaast proberen wij oude rassen die niet meer verkrijgbaar zijn weer terug te telen, daarbij werken wij nauw samen met  de Universiteit Wageningen en de Universiteit van Groningen. Ruimte voor de teelt van alle producten waarover Wâldfarming enthousiast zijn: Peulvruchten, groenten en aardappelen. Producten die opvallen door hun bijzondere fijne smaak, hun mooie vorm of door hun zeldzaamheid. De onderneming levert aan particulieren, winkels en de horeca.

Komend seizoen groeit ook de ‘Janumer pronkboon in één van de moestuinen. Dit is een heerlijke Snijboon, jong geteeld heerlijk mal van smaak, dit ras die uit beeld verdween omdat er niet machinaal geoogst kon worden.

Wij leveren op bestelling. Er zijn ook koks die zelf de groenten uit onze tuin plukken. Verser kan het niet. Wâldfarming beschikt over tientallen variëteiten bonen. De meesten hiervan zijn om een of andere reden speciaal. Zo zijn er de bijna uitgestorven Friese bonenrassen als de ‘Kollumer Pronkbean’ en de ‘Reade Krobbe’.

Waldfarming

De moestuin neemt een grote plaats in rondom onze woning in het Friese Jistrum. Daarnaast proberen wij oude rassen die niet meer verkrijgbaar zijn weer terug te telen, daarbij werken wij nauw samen met de Universiteit Wageningen en de Universiteit van Groningen. Ruimte voor de teelt van alle producten waarover Wâldfarming enthousiast zijn: Peulvruchten, groenten en aardappelen. Producten die opvallen door hun bijzondere fijne smaak, hun mooie vorm of door hun zeldzaamheid. De onderneming levert aan particulieren, winkels en de horeca.

Wij leveren op bestelling. Er zijn ook koks die zelf de groenten uit onze tuin plukken. Verser kan het niet. Wâldfarming Farm beschikt over tientallen variëteiten bonen. De meesten hiervan zijn om een of andere reden speciaal. Zo zijn er de bijna uitgestorven Friese bonenrassen als de ‘Kollumer Pronkbean’ en de ‘Reade Krobbe’.