Friese kapucijners
Ingrediënten 400 gram Friese kapucijners, 12 dikke plakken ontbijtspek, 1 stukje geraspte verse gember van 3 cm, 4 eetlepels gemberbolletjes gehalveerd, 6 eetlepels gembersiroop, 2
Ingrediënten 400 gram Friese kapucijners, 12 dikke plakken ontbijtspek, 1 stukje geraspte verse gember van 3 cm, 4 eetlepels gemberbolletjes gehalveerd, 6 eetlepels gembersiroop, 2
ingrediënten:160 gr mungbonen2000 ml water4 cm jahe (gember), gekneusd350 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)1 pandan blad800 ml dunne kokosmelk (santen cair)zout naar smaak Week de
Ingrediënten 500g Tuinbonen Week de gedroogde tuinbonen een nacht in handwarm water. Spoelen en weer in handwarm water wegzetten. Plaats alles liefst in een kast,
Ingrediënten 200 gram in de peul gedroogde bonen, 1½ kilo aardappelen (vastkokend ), 200 gram mager rookspek, 1 verse worst, varken of rund, snufje zout. Aan het werk
Ingrediënten: 800 ml Water, 400 ml Azijn, 4 theelepels Zout, 2 Rode peper, 2 Uien, 2 teentjes Knoflook, 4 Laurierblaadjes, 4 theelepels Mosterdzaad, 2 theelepels
Ingrediënten: 200 ml Water, 500 ml Azijn ( Ik gebruik inmaak azijn) doordat de zuurgraad hoger is , blijft hij langer houdbaar, 300 gram suiker,
Ingrediënten: 400 ml Water, 400 ml Azijn, 400 gram Suiker, 4theelepels Zout. Aan het werk: De bonen 1 nacht laten wellen. De volgende dag de
Ingrediënten: 1 Kilo bieten, 4 Uien, 600ml Azijn, 120 gram Suiker, snufje Zout. Aan het werk: Kook de biet gaar in ruim water, haal de
Linzentaart met erwten 65 – 75 min 4 – 6 personen Ingrediënten Deeg 225 gram (spelt)bloem 125 gram koude boter in blokjes 1 ei 1
Wilt u ook op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.