Omschrijving

Hier een recept van een groente die, wat mij betreft, ondergewaardeerd wordt. Hij kost bijna niets, maar je kunt er zulke lekker gerechten mee maken. Vandaag dan ook een heerlijk romige wortelsoep, met de oranje koninklijke wortel in de schijnwerpers.

Bereidingswijze

Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui en gember zo’n 5 minuten Roer af en toe in de pan.

Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in plakjes. Snijd ook de knoflook fijn en voeg deze, samen met de peen, toe aan je gefruite ui en gember en bak dit  2 minuten mee. Voeg het bouillontablet (of eigen gemaakte bouillon), water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat deze zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de winterpeen helemaal gaar is.

Pureer de soep met de staafmixer (maar in de keukenmachine kan natuurlijk ook). Pers de sinaasappel uit en roer het sap door de soep en breng op smaak met een chilipeper (of peper) en zout.

Let op: als je eigengemaakt bouillon gebruikt moet je de hoeveelheid water aanpassen.